|
Professional Partner

5 redenen waarom ik websites design in Webflow

4
min.
Apr 22, 2020
Bart van de Ven
Bart van de Ven
Grafische achtergrond met de tekst Webflow

Om een website te ontwerpen kun je vele tools en website builders gebruiken, maar mijn keuze is gevallen op Webflow. De websites die ik voor Webflow maakte hadden vaak een trage laadsnelheid, waren afhankelijk van veel plugins en als webdesigner met geen uitgebreid verstand van code, was ik altijd gebonden aan de limieten van de thema’s die ik gebruikte. Maar door Webflow zijn al die problemen als sneeuw voor de zon verdwenen! 😄

Ontmoet Webflow 🤝

Doordat ik tegen wat problemen aan liep, ging ik zoeken naar andere websites builders. Een builder waarin ik niet gebonden was aan een thema, waarin ik niet afhankelijk was van plugins en het belangrijkste, een builder die snel functioneert en waarin ik eenvoudig en snel aanpassingen kan maken.

Na het vergelijken van veel tools en het afstruinen van het web, ben ik bij Webflow uitgekomen. Dit was precies de tool die ik moest hebben, want, het geeft mij zo veel creatieve vrijheid. Niet alleen kan ik alles maken wat ik wil, hoe ik het wil. Het is ook nog eens super snel en eenvoudig te gebruiken. Hierdoor kan ik dus mooie, snelle websites maken die volledig in lijn zijn met de stijl die mijn opdrachtgevers hebben en die ook nog eens op SEO niveau goed scoren. 

,,Door Webflow zijn al die problemen als sneeuw voor de zon verdwenen!"

Webflow vs. Website builders⚔️

Mensen houden van vergelijken en ook ik kon het niet laten om het niet te doen. Dus heb ik even de voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet. 

Design vrijheid

Een van de belangrijkste redenen van mij om over te stappen. Weblfow’s Designer vergelijk ik altijd met Adobe Illustrator, je begint met een leeg canvas, met alleen je tools in beeld. In bijvoorbeeld WordPress is dit een mogelijkheid, maar je hebt een plugin nodig die je toegang geeft tot een visuele editor zoals Visual Composer of Elementor. Deze visuele editors moeten daarnaast ook nog eens aansluiten bij het thema wat je wilt gebruiken. En die plugins hebben ook updates nodig, update je ze niet, dan verouderd je website en loop je het risico dat het niet meer werkt. In Webflow zijn er geen plugins en geen updates. Alles is altijd up-to-date. Ideaal dus!

Kwaliteit van de code

In websitebuilders zie je vaak dat er multipurpose thema’s gebruikt worden. Dit zijn thema’s die ontworpen zijn voor meerdere branches. Dit soort thema's bevatten veel geheugen en nemen dus redelijk wat ruimte in beslag. Dit zorgt ervoor dat de website niet zo snel zijn als ze zouden kunnen zijn. Daarnaast zorgen de nodige plugins evoor dat de website nog meer geheugen nodig heeft. De code van Webflow is niet afhankelijk van plugins en hoe schoon de code is heb je zelf in de hand. Het is dus mijn taak om zo min mogelijk code te gebruiken om de website te ontwerpen. 

SEO

Zoekmachine optimalisatie is natuurlijk een van de belangrijkste dingen van een website. Want je kunt de mooiste, snelste website hebben, maar als die niet gevonden wordt heb je er niks aan. Een beetje vergelijkbaar met al die mooie sportwagens die drie keer per jaar buiten komen en vervolgens de rest van de dagen binnen stof staan te happen. Dat is niet waar de website voor bedoeld is, die website moet gevonden worden. WordPress en Webflow hebben allebei goede SEO tools, maar wederom ben je in WordPress afhankelijk van een plugin zoals YoastSEO. Webflow heeft dit geïntegreerd in zijn back-end. Daarnaast is Webflow ook extreem vriendelijk voor mobiele apparaten en daar krijg je van Google extra punten voor. 

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk onderdeel van websites. Het niet up to date houden van je website kan nadelige gevolgen hebben op de werking van je website. Maar het is niet alleen nadelig voor de werking ervan, het is ook nog eens nadelig voor de veiligheid. Als een website niet goed wordt bijgehouden worden de verouderde plugins, veiligheidsrisico’s. Dat is iets wat je niet wilt hebben neem ik aan. Doordat er in Webflow geen plugins zitten loop je dit risico niet. Daarnaast biedt Webflow gratis SSL aan en worden de websites constant in de gaten gehouden. 

Een eenvoudig content management systeem (CMS)

WordPress heeft de bekendste CMS, het is overigens de meest gebruikte. Maar het is niet de eenvoudigste. Vaak heb je als gebruiker toegang tot functies die je niet nodig hebt en dit kan al snel tot verwarring leiden. De CMS van Webflow is clean, bevat geen overbodige functies en is eenvoudig te gebruiken. Zo kom je niet op plekken terecht waar je niet hoeft te komen en hoef je ook niet bang te zijn dat je iets belangrijks aanpast of verwijderd. 

,,Webflow is dus een geweldige design tool en ook nog eens een hostingprovider die topkwaliteit hosting levert."

De beste hosting ✔️

Er zijn nog veel meer voordelen om te kiezen voor Webflow, ze maken bijvoorbeeld gebruik van de beste hosting die op dit moment beschikbaar is, Amazon Web Services, met een uptime van 99,99%! Webflow is dus een geweldige design tool en ook nog eens een hostingprovider die topkwaliteit hosting levert. 

Je voelt hem misschien al aankomen, Webflow is mijn go-to-tool om websites te designen. In 9 van de 10 gevallen zou ik ook niet meer terug gaan naar een andere CMS, alleen als er een hele goede reden is om geen Webflow te gebruiken. 

Heb ik je nog niet overtuigd van de voordelen van Webflow? Bekijk dan mijn projecten. Dan laat ik mijn werk voor me spreken. 😉

Deel dit artikel

Over de auteur